категорії: блоґ-запис

Київ - європейська столиця

теґи: Мобільне фото, політика, реклама

Багато хто з вас мабуть і не пам'ятає блок "Київ – європейська столиця (партія киян)", який брав участь у виборчих перегонах у далекому 2006 році. Нагадаю представників: Микола Георгієвський, Лев Парцхаладзе, Андрій Миргородський, Ольга Сумська, Ігор Волощук. Так от, навіть якщо ви їх не пам'ятаєте, то я пам'ятаю до сих пір і пам'ятатиму до того моменту, поки наліпки з їхньої передвиборчої кампанії не поздирають з сусідніх будинків (як ви бачите на фото поганої якості, вони там до сих пір є, причому зацініть місце розклейки).

 

partiya

Уявіть собі, передвиборча кампанія і блок, що пропагує цінності "європейської столиці", натомість розклеює свою символіку настільки густо і у таких місцях, що у нормальній європейській столиці за це давно б виписали штраф за  порушення правил благоустрою територій міста. Вони не єдині, але саме їхні наймані працівники розклеювали це сміття таким чином, що не звернути на це увагу було б неможливо.

Окрім того, пройшло понад 3 роки, а реклама до сих пір є – така довговічність політ-сміття дійсно вартує звання "європейської" столиці.

Мені здається, що абсолютно нормальною практикою було б після закінчення виборчої кампанії змушувати кожну партію чи кандидата своїми ресурсами (матеріальними зокрема) ліквідувати наслідки того гівна, яке вони по собі залишають, бо воно і під час виборів нікому не потрібне (а на нього витрачаються ого-го які кошти, не порівняти з бюджетом для усунення), для того, щоб не ми платити за утримання будинку і прибудинкової території в належному стані (до того ж, зацініть як утримують цей будинок, ніхто так і не почистив його за 3 з половиною роки).

Ну і щоб два рази не вставати. Маленькі громадяни не відстають від великих – нижче ви побачите як прикрасив вулицю Шовковичну міхрютка-адвокат (у мене є більша фото з його телефонами) на початку минулої осені. Правда феєрія?

fTF7iUw0U8

А так виглядає типова зупинка громадського транспорту (це вже фото тижневої давності). Хоча, як бачите, часом у розклеювачів просинається щось на кшталт почуття дизайнера обкладинки журналу, хі-хі.

aиdv

Як думаєте, є можливість вирішення цієї проблеми? Тому що, нажаль, останнім часом Київ перетворюється не на європейську столицю, а на місто, де папір витісняє місто.